Hulp voor je kind

Hulp voor je kind

Als je zoon of dochter niet lekker in zijn vel zit, doe je er als ouder alles aan om je kind te helpen. Soms is dit niet voldoende en is het fijn als iemand een korte periode met je mee kijkt.

Als je kind een probleem ervaart en jij daar hulp bij zoekt, kan het heel logisch lijken dat een hulpverlener rechtstreeks hulp biedt aan jouw kind. Vaak is de meest effectieve (en snelste) manier om tot een oplossing te komen echter om aan het werk te gaan met jou als ouder. Een kind communiceert via taal, maar ook via zijn gedrag, spel en ontwikkeling. Het is vaak moeilijk om de boodschap die er ligt achter het gedrag of ontwikkelingsprobleem waarover jij je zorgen maakt, (volledig) te begrijpen. Ik kan je daarbij helpen. En het mooie is dat als je de boodschap begrijpt en ermee aan de slag gaat, het gedrag van je kind in positieve zin mee verandert. Om het gedrag of de ontwikkelingsproblemen van je kind te 'vertalen' of te ontrafelen maak ik gebruik een combinatie van werkwijzen. 

We starten een traject altijd met een intakegesprek waarin je vertelt wat er speelt. Samen zetten we deze vraag in systemisch perspectief: een mens (groot en klein) maakt namelijk altijd deel uit van meerdere systemen: het gezin, de school, het werk etc.. We bekijken waar ingangen zijn om te komen tot oplossingen voor de vraag die er ligt. Daarna ga ik aan de slag met je kind, met jou als ouder en/of de school. Net wat er past en nodig is. Maatwerk dus!